Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019



Σχέδιο «αξιολόγησης» της Α.Α.Δ.Ε.
Ο διοικητής είναι..."γυμνός"!

Συνεχίζουμε την απεργία-αποχή μέχρι τέλους!


Συνάδελφοι,
Μετά την αποτυχία των ανώνυμων προπαγανδιστικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων να μας πείσουν ότι ήρθε η ώρα για μια λαμπρή «επαγγελματική σταδιοδρομία στην ΑΑΔΕ», τη σκυτάλη πήρε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, πραγματοποιώντας  ομιλίες σε χώρους δουλειάς ανά την επικράτεια(!). Η προσπάθεια δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα  και έτσι αποφάσισε να καλέσει σε ημερίδα (σε αίθουσα του Ε.Β.Ε.Α.!), διευθυντές και προϊσταμένους υπηρεσιών της ΑΑΔΕ προκειμένου να τους ενημερώσει για το νέο σύστημα «αξιολόγησης».
Ο απόλυτος μονάρχης-διοικητής (ελέω μνημονιακού νόμου ίδρυσης της ΑΑΔΕ), είχε την ακλόνητη βεβαιότητα ότι το σχέδιο του θα γίνονταν δεκτό με ενθουσιασμό από το ακροατήριο.

Το επιτελείο του (με τους μερικώς απασχολούμενους επαγγελματίες του Συμβουλίου Διοίκησης, τον διορισμένο από την κομισιόν εμπειρογνώμονα και κάποια «στελέχη της ΑΑΔΕ»), είχε ντύσει με φανταχτερές έννοιες το προωθούμενο σχέδιο: «Σύστημα Διαχείρισης της Απόδοσης», «βέλτιστες πρακτικές», «κυκλική αξιολόγηση (360ο)» «προσωπικοί επαγγελματικοί στόχοι» ... αυτά ήταν βέβαιο πως θα γοήτευαν το ακροατήριο!
 Όμως μετά την πραγματικά καθηλωτική περιγραφή του «σχεδίου» με έκπληξη άκουγε να ρωτάνε για κάποιο δικαίωμα στην απεργία, για υποστελεχωμένες και ξεχαρβαλωμένες υπηρεσίες, για ωράρια εργασίας, μισθούς, υπερωρίες, προσωπικές διαφορές (μισθολογικές όχι απ’ τις άλλες!), δικαιώματα, αξιοπρέπεια, συνεργασία, αλληλεγγύη....και τότε ξέσπασε: «πως είναι δυνατόν να μην αναγνωρίζει κάποιος ένα τέτοιο «σχέδιο» και να παραμένει με το κεφάλι στους ώμους του;», «Ποιός είναι ο Συνδικαλισμός και σε τί χρησιμεύει;», «εγώ είμαι εγώ κι εγώ διατάζω! τελεία».

Τότε όλοι κατάλαβαν πως «ο βασιλιάς» ήταν...γυμνός!


  •   Προσοχή! Κάθε ομοιότητα με το γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν όχι μόνο δεν είναι τυχαία αλλά είναι και εξαιρετικά διδακτική στην περίπτωση μας. Παρ’ ότι οι παραπάνω φράσεις είναι  γέννημα της φαντασίας ωστόσο οι απειλές δεν έλειψαν από την συνάντηση αυτή.


Συνάδελφοι,
Η καταπάτηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και η λειτουργία της Α.Α.Δ.Ε. με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ώστε να αποτελέσει πρότυπο για την εφαρμογή τους και στο υπόλοιπο δημόσιο βαφτίζεται με την  «πιασάρικη» έννοια της «αξιολόγησης».

Το καθεστώς του διοικητή «απόλυτου μονάρχη» όπου αυτός μόνος μπορεί κατά το δοκούν να διαμορφώνει τις εργασιακές σχέσεις και την υπηρεσιακή εξέλιξη 12.000 εργαζομένων τροποποιώντας -όποτε αυτός θελήσει- την απόφαση για την αξιολόγηση, βαφτίζεται ως: «βέλτιστες πρακτικές». Σε ποιά χώρα αλήθεια έχει εφαρμοστεί αυτό το μοντέλο διοίκησης;

Στην πραγματικότητα αυτό που επιδιώκουν είναι να διαμορφωθεί ένα καθεστώς εργασιακής ζούγκλας για τους εργαζόμενους στην ΑΑΔΕ με κύρια χαρακτηριστικά:


  •   Τον ακραίο ανταγωνισμό/κανιβαλισμό και την κατηγοριοποίηση των εργαζομένων για την κατάληψη μιας «ανώτερης βαρύτητας(!)» θέση εργασίας

  •   Την απόλυτη εντατικοποίηση και επιτήρηση της εργασίας για την επίτευξη της  «ατομικής  στοχοθεσίας»(ατομικά συμβόλαια), με τήρηση ημερολόγιου εργασιών κι άλλα ευφάνταστα  τερτίπια, το ωράριο και οι αργίες θα «είναι ξεπερασμένα πράγματα» στην ΑΑΔΕ
  •  Την υποταγή στην αυθαιρεσία και στον αυταρχισμό της διοίκησης ως άμεσο επακόλουθο για  την όποια υπηρεσιακή εξέλιξη

  •  Τη μισθολογική ισοπέδωση της συντριπτικής πλειοψηφίας (πλην μιας ελίτ ημετέρων) ως συνέπεια της έλλειψης κάθε έννοιας συλλογικότητας και αλληλεγγύης

  •   Απολύσεις από την ΑΑΔΕ με τα δήθεν «αντικειμενικά κριτήρια» που θα έχουν επινοήσει αφού πλέον «όλοι και  όλα θα αξιολογούνται»


 Η σκοπιμότητα αυτής της αξιολόγησης είναι μία: «διαίρει και βασίλευε», η παλιά κλασική συνταγή ενδεδυμένη με μια  δήθεν επιστημονικοφανή διαδικασία.

Είναι μια αντιδραστική, ακραία νεοφιλελεύθερη προσπάθεια εκμαυλισμού των συνειδήσεων των εργαζομένων ώστε να χαθεί κάθε έννοια συλλογικότητας και  αλληλεγγύης.

Γι αυτό κανείς δεν πρέπει να  «τσιμπήσει» από τα ωραία λόγια με τα οποία προσπαθούν να κρύψουν την αθλιότητα που μας ετοιμάζουν.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ «ΠΙΤΣΙΛΗ»

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ!

Νοέμβρης 2019
Α.Π.ΤΕ. apteteloniakon.blogspot.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου