Παρασκευή 25 Μαΐου 2018




ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΪΟΥ 2018

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
Με συλλογικούς, ενωτικούς αγώνες
 Απαντάμε στην επιβολή εργασιακής ζούγκλας στην ΑΑΔΕ


Συνάδελφοι,
Το μνημονιακό διοικητικό έκτρωμα της ΑΑΔΕ αποκαλύπτει καθημερινά τον πραγματικό λόγο της ύπαρξής του. Η καταπάτηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και η λειτουργία της με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ώστε να αποτελέσει πρότυπο για την ανατροπή τους σε όλο το δημόσιο, είναι ο πραγματικός στόχος που υπηρετεί.

Όλα τα δήθεν «μοντέρνα» συστήματα διοίκησης και «αξιολόγησης» που θέλουν να επιβάλουν (βλέπε Περιγράμματα Θέσης Εργασίας, ατομική στοχοθεσία, σύνδεση αμοιβής ανάλογα με τη βαρύτητα της θέσης εργασίας, αποσύνδεση βαθμολογικής εξέλιξης από την προϋπηρεσία, κατάργηση Υπηρεσιακών Συμβουλίων με καθιέρωση «Συμβουλευτικών Επιτροπών») υποκρύπτουν το πιο ΜΑΥΡΟ καθεστώς εργασιακών σχέσεων.

Στο καθεστώς της διοικητικής αυθαιρεσίας του Διοικητή «απόλυτου μονάρχη» που θεσπίζει ο ιδρυτικός νόμος της ΑΑΔΕ, αναλογεί κι ένα καθεστώς εργασιακής ζούγκλας με κύρια χαρακτηριστικά:


  • Τον ακραίο ανταγωνισμό (κανιβαλισμό) και την κατηγοριοποίηση των εργαζομένων για την κατάληψη «ανώτερης βαρύτητας(!)» θέσης εργασίας
  • Την απόλυτη εντατικοποίηση της εργασίας για την επίτευξη της «ατομικής στοχοθεσίας» (τα ωράρια και οι αργίες είναι ξεπερασμένα πράγματα σύμφωνα με τη νεοφιλελεύθερη αντίληψη)

  • Την υποταγή στην αυθαιρεσία και στον αυταρχισμό της διοίκησης ως άμεσο επακόλουθο της δυνατότητας για την όποια υπηρεσιακή εξέλιξη

  • Τη μισθολογική ισοπέδωση της συντριπτικής πλειοψηφίας (εκτός της ελίτ των ημετέρων, φυσικά) ως άμεση συνέπεια της έλλειψης κάθε έννοιας συλλογικότητας και αλληλεγγύης

  • Απολύσεις από την ΑΑΔΕ με τα δήθεν «αντικειμενικά κριτήρια» που θα έχουν επινοήσει.

Να τι ονειρεύονται οι γιάπηδες των Βρυξελλών και του ΔΝΤ για το εργασιακό μας μέλλον, σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Να τι επιδιώκει ο κ. Διοικητής με το νέο σχέδιο αξιολόγησης και μισθολογίου που επεξεργάζεται αυτό το διάστημα η ΑΑΔΕ!

Το τέλος των μνημονίων που η κυβέρνηση  επαγγέλλεται μένει «κενή περιεχομένου» και με την ΑΠΟΔΟΧΗ αυτών των σχεδίων. Αν τα νεοφιλελεύθερα ήθη της εποχής, υπαγορεύουν την απεμπόληση της διοίκησης των δημόσιων οικονομικών υπηρεσιών  από την εκάστοτε κυβέρνηση παραχωρώντας τη σε δήθεν «ανεξάρτητες» αρχές, (προς το παρόν αποτελούμε  παγκόσμια πρωτοτυπία), εμείς δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα και να μετατραπούμε σε έρμαια του κάθε «Διοικητή».

Εμείς έχουμε καθήκον να αγωνιστούμε προασπίζοντας τα δικαιώματά μας ενάντια στη βαρβαρότητα και στον ευτελισμό της εργασίας μας.

Οι Τελωνειακοί Υπάλληλοι, παρά τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού της Υπηρεσίας, σε αντίξοες συνθήκες εργασίας, με τα ελάχιστα μέσα ελέγχου που διαθέτουμε, με αναχρονιστικές διατάξεις  που καλούμαστε να εφαρμόζουμε (η αναμόρφωση τους δεν είναι στις προτεραιότητες της ΑΑΔΕ όπως ήταν η αλλαγή του τρόπου επιλογής προϊσταμένων Τμημάτων, Διευθύνσεων κλπ) και που οδήγησαν άδικα πάνω από 100 συναδέλφους στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ανταποκρινόμαστε στα καθήκοντά μας με συνέπεια και ευσυνειδησία.
  
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την αγωνιστική συμπαράστασή μας στους συναδέλφους του Α΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης, όπου με την απεργία διαρκείας από τα καθήκοντα νυχτερινής βάρδιας στην Πύλη 16 του ΟΛΘ, αντιστέκονται στα οικονομικά συμφέροντα, στην αυθαιρεσία της Διοίκησης και στην απαξίωση της δουλειάς μας.

  Συμμετέχουμε ενωτικά, μαζικά, αποφασιστικά στην απεργία στις  30/05/2018 
           και απαιτούμε:
  • Άμεση νομοθετική ρύθμιση για τη μισθολογική εξομοίωση όλων των συναδέλφων που δεν λαμβάνουν την προσωπική διαφορά
  • Κατάργηση της ΑΑΔΕ - Έξω η task force και κάθε λογής «σύμβουλοι» από τα Τελωνεία και τη Δημόσια Διοίκηση
  • Πλήρη εφαρμογή των ρυθμίσεων του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα για τις υπηρεσιακές μεταβολές μέχρι την κατάργηση της ΑΑΔΕ
  • Κατάργηση του άρθρου 159 του Τελωνειακού Κώδικα που αναιρεί το τεκμήριο της αθωότητας για τους τελωνειακούς υπαλλήλους
  • Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για την κατοχύρωση των πραγματικών αποδοχών που λαμβάνουμε σήμερα και την επίλυση όλων των μισθολογικών θεμάτων του κλάδου μας
  • Επαναφορά 13ου -  14ου  μισθού και συντάξεων
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ
  • Αφορολόγητο εισόδημα 12.000 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους – τέρμα στο χαράτσι του ΕΝΦΙΑ – φορολόγηση του πλούτου
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και για τα χρέη προς το δημόσιο – διαγραφή τόκων για τα στεγαστικά δάνεια μισθωτών , συνταξιούχων.



ΟΛΕΣ / ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ Υπ.Οικ.  Νίκης 5-7 Σύνταγμα στις 10 π.μ.


Α.Π.ΤΕ. apteteloniakon.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου