Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015



ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015

Οι εργαζόμενοι στην Τελωνειακή Υπηρεσία, μαζί με όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια στην οικονομικά αδιέξοδη και κοινωνικά καταστροφική πολιτική κυβέρνησης και δανειστών(Ε.Ε. & ΔΝΤ).


  •  ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ

Για όλους τους εργαζόμενους που έχουμε πληρώσει πανάκριβα τα πέντε χρόνια των μνημονιακών πολιτικών, για τους εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους νέους που αναγκάζονται να πάρουν το σκληρό δρόμο της μετανάστευσης, για τους συνταξιούχους των οποίων οι συντάξεις έχουν μετατραπεί σε βοήθημα, για όλη την κοινωνία που έχει υποστεί τη φτωχοποίηση και την απαξίωση, αποτελεί βαρύτατη πρόκληση να συνεχίζεται η πολιτική της «σωτηρίας» των τραπεζιτών -μέσω της νέας ανακεφαλαιοποίησής τους- με τη συναίνεση όλων των μνημονιακών κομμάτων.
Αφήνουν σχολεία κλειστά, νοσοκομεία χωρίς προσωπικό, ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία (λιμάνια, αεροδρόμια, περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους..). Από το 2008 ως το 2014, οι τραπεζίτες έλαβαν 146,35 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο μέτρων ανακεφαλαιοποίησης, εγγυήσεων και ρευστότητας! Το μνημονιακό δόγμα επιτάσσει: ας χαθεί όλη η κοινωνία για τη σωτηρία των τραπεζών!


  •  ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΕΗΛΑΣΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ     ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Αντί για φορολογική ανακούφιση των λεηλατημένων από τα προηγούμενα μνημόνια, τώρα  επικαλούνται πάλι δημοσιονομικά ελλείμματα για να επιβάλουν νέα φοροληστεία με αύξηση των άμεσων και ιδιαίτερα των έμμεσων φόρων (ΕΝΦΙΑ, εισφορά αλληλεγγύης, Τέλη Κυκλοφορίας, ΦΠΑ).
Με «παγωμένους», εδώ και χρόνια μισθούς, καλούμαστε να πληρώνουμε συνεχώς νέα φορολογικά βάρη με αποτέλεσμα να δουλεύουμε για να πληρώνουμε φόρους. Αφήνουν να καταρρεύσει το ασφαλιστικό σύστημα με στόχο να μετατραπεί από κοινωνικό δικαίωμα σε προσωπική επιλογή.Έχοντας διαλύσει την οικονομία, με ενάμιση εκατομμύριο άνεργους, θέλουν να επιβάλουν τα 40 χρόνια δουλειάς, αυξάνοντας τα όρια σύνταξης και πέρα από τα 67, οδηγώντας τους εργαζόμενους σε δουλειά μέχρι τον τάφο και την νεολαία σε μόνιμη ανεργία. Έτσι διαιωνίζεται ο φαύλος κύκλος: λιτότητα - ύφεση- ανεργία και η κρίση μένει για πάντα!


  •  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

Το επαίσχυντο καθεστώς της κηδεμονίας των δανειστών εκδηλώθηκε στο ΥΠ.ΟΙΚ. κατ΄αρχήν με τη σύσταση της ΓΓΔΕ όπου θεσπίστηκε η «ημιαυτόνομη» διοίκηση  των υπηρεσιών δημοσίων εσόδων (ν. 4093/12 και 4152/13) με στόχο τον έλεγχο των εσόδων από εξωθεσμικά κέντρα. Με το τρίτο μνημόνιο (ν.4336/15) απαιτούν την αποικιακού τύπου πλήρη ιδιωτικοποίησή του με ορισμό Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Συμβούλου για τη διοίκηση όλου του φοροεισπρακτικού μηχανισμού του κράτους (Τελωνεία, ΔΟΥ, Χημική Υπηρεσία) και επιπλέον -προκειμένου να ελέγχουν και την κατεύθυνση των φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων- προχωρούν στη διάλυση του ΣΔΟΕ!

Δεν αποτελεί τεράστιο πολιτικό και δημοσιονομικό σκάνδαλο η συνακόλουθη της διάλυσης αυτής εγκατάλειψη χιλιάδων υποθέσεων- ελέγχων του ΣΔΟΕ; Δεν αποτελεί τεράστιο ψέμα  από πλευράς πολιτικής ηγεσίας, η δήθεν ορθή διοικητικά και δημοκρατική διαδικασία επιλογής- μεταφοράς του προσωπικού στη ΓΓΔΕ;

Στην πράξη, αυτό που επιδιώκουν είναι: το ταμείο του κράτους και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να μην ελέγχονται από θεσμικά όργανα της πολιτείας δημιουργώντας ένα καθεστώς πλήρους εξάρτησης και ελέγχου από εξωθεσμικά οικονομικά και πολιτικά κέντρα εξουσίας. Είναι βέβαιο ότι η διαδικασία αυτή θα οδηγήσει πολύ γρήγορα στην ανατροπή του συνόλου των εργασιακών σχέσεων όλων των εργαζόμενων σε αυτό τον οργανισμό.

Για τους εργαζόμενους στη ΓΓΔΕ, σημαίνει την υπαγωγή μας σε ένα καθεστώς «γκρίζας ζώνης» στην ελληνική Δημόσια Διοίκηση. Οι αμοιβές και τα δικαιώματά μας δεν διασφαλίζονται στο διοικητικό έκτρωμα της ΓΓΔΕ για αυτό πρέπει όλοι μαζί να αντιταχτούμε στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

Η διοίκηση της ΟΤΥΕ έχει τεράστια ευθύνη με την σταθερά «υπεύθυνη» στάση της αποδεχόμενη, χωρίς την παραμικρή αντίδραση, τόσο τη διάλυση του ΣΔΟΕ όσο και την αυτονόμηση- ιδιωτικοποίηση του Υπ. Οικονομικών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, αγωνιζόμαστε:
·         Να υπερασπιστούμε το Δημόσιο χαρακτήρα της Τελωνειακής Υπηρεσίας και όλων των φορολογικών - ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου.
·         Ούτε διοικητικά συμβούλια - ούτε διευθύνοντες σύμβουλοι εγκάθετοι των δανειστών για τον έλεγχο των δημοσίων εσόδων και την προστασία των μεγαλοφοροφυγάδων και της διαπλοκής.
·         Να υπερασπιστούμε το εργασιακό μας μέλλον με ενιαία εργασιακά, μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα για παλιούς και νέους συναδέλφους (αναδρομική καταβολή δεδουλευμένων για όσους δεν παίρνουν την προσωπική διαφορά από το διορισμό τους).
·         Να διεκδικήσουμε νέες προσλήψεις για την προοπτική της τελωνειακής υπηρεσίας.
·         Να απαιτήσουμε αμοιβές που να εξασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση και να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες εργασιακές συνθήκες και κινδύνους του κλάδου μας (συνοριακή φύλαξη, εργασία αργίες-νύχτες, σε λιμάνια, διυλιστήρια κ.ο.κ.)
·         Να θεσπίσουμε την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στις υπηρεσιακές μεταβολές (τοποθετήσεις - μεταθέσεις - προαγωγές).
·         Να εξασφαλίσουμε σύγχρονα συνταξιοδοτικά - ασφαλιστικά δικαιώματα και κοινωνικές παροχές.
·         Να διασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες - ασφαλές περιβάλλον εργασίας.
·         Ενάντια στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και στη διάλυση των κοινωνικών αγαθών: παιδεία, υγεία, πρόνοια.

Μόνη ελπίδα, ο αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής που βυθίζει την κοινωνία στη φτώχεια και την απόγνωση, για να απαλλαγούμε από το επαίσχυντο καθεστώς κηδεμονίας των δανειστών.
Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.
Την αξιοπρέπεια στη δουλειά, στις αποδοχές, στην ασφάλιση.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ώρα 11πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου