Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  
                            ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 2016




Οι εργαζόμενοι στην Τελωνειακή Υπηρεσία, μαζί με όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που επιχειρεί να ψηφίσει ένα ακόμα αντικοινωνικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο. 

Με το νόμο αυτό, επιχειρείται η μετατροπή της ασφάλισης από κοινωνικό δικαίωμα σε ατομική υποχρέωση, προς όφελος των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών:

  •  Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ενοποίηση προς τα κάτω όλων των ασφαλιστικών ταμείων με νέα λεηλασία των τελευταίων αποθεματικών τους.
  • Το κράτος θα εγγυάται μόνο την «εθνική σύνταξη» πείνας των 384 €! Το υπόλοιπο μέρος θα υπολογίζεται με μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης, με βάση το μέσο όρο όλου του εργασιακού βίου κι όχι με τον καταληκτικό μισθό ή έστω με την καλύτερη 5ετία ή 10ετία.
  • Μειώνεται κατά 10% ως 15% το εφάπαξ. Αυξάνονται κατά 2% στις κύριες και 6% στις επικουρικές οι κρατήσεις για την υγειονομική περίθαλψη και η προβλεπόμενη νέα αύξηση εισφορών οδηγούν σε επιπλέον μείωση των μισθών. Εξανεμίζονται οι επικουρικές με τον «κανόνα βιωσιμότητας». 
  • Στοχεύει στην υλοποίηση του 3ου μνημονίου που προβλέπει περικοπή της κρατικής δαπάνης κατά 1,8 δις ευρώ για το ασφαλιστικό και έχει ήδη εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2016.


Με τα μέτρα αυτά, η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι των δανειστών, επιδιώκουν να κατεδαφίσουν ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση και το  κράτος πρόνοιας που είχαν κατακτήσει οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους.    Επιδιώκουν την παραπέρα υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου όλων των εργαζόμενων επιβάλλοντας υψηλές εισφορές για τα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς αντίκρισμα.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:
·      Για αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που να διασφαλίζει αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους.
·      Για ενιαίο αντικειμενικό και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα.
·      Δωρεάν  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
·      Για την άμεση χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος και την επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Καμία αύξηση εισφορών για τους εργαζόμενους!    Να καταργηθούν όλοι οι  αντιασφαλιστικοί νόμοι.
    
ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Α.Π.ΤΕ.apteteloniakon.blogspot.com       
Τηλ. Επικοινωνίας: 6973398296-6977806490

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου