Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015



Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ψηφίζουμε:

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ
ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
τα πολιτικά κόμματα του «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ»  μας ζητούν να ΥΠΟΤΑΧΤΟΥΜΕ στα συμφέροντα των δανειστών, των οικονομικών δολοφόνων της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του ΔΝΤ.
Μας καλούν  να αποδεχτούμε:
·        Νέες  άμεσες και έμμεσες περικοπές μισθών και συντάξεων
·        Άγρια φοροεπιδρομή (αύξηση ΦΠΑ, συνέχιση ΕΝΦΙΑ, αύξηση Εισφορών)
·        Απελευθέρωση του ορίου των ομαδικών απολύσεων-κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, αύξηση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης
·        Άγρια  λιτότητα,  φτώχεια και  διόγκωση  της  ανεργίας
·        Ξεπούλημα σε ότι έχει απομείνει στο δημόσιο και πλήρη διάλυση της παιδείας υγείας, πρόνοιας.
·        Πλήρη  καταστροφή  των  δομών και της πραγματικής  οικονομίας της χώρας
Με μία φράση, θέλουν να αποδεχτούμε τη συνέχιση της ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ και της κοινωνικής γενοκτονίας που ζούμε όλα τα χρόνια των μνημονίων.  
Το παρακάτω, είναι μέρος του κειμένου της πρότασης των δανειστών που αφορά άμεσα στα εργασιακά μας: 

«5. Δημόσια Διοίκηση, Δικαιοσύνη, Κατά της διαφθοράς
Υιοθετήστε νομοθεσία ώστε:
  • να μεταρρυθμίσετε το ενιαίο μισθολόγιο, εφαρμόζοντάς το από  1η Ιανουαρίου 2016, το οποίο αποτελεί βασική παράμετρο σε έναν ουδέτερο δημοσιονομικό χειρισμό και συνεπής με τους συμφωνημένους στόχους μισθολογικό κόστος και με ολοκληρωμένη εφαρμογή σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβανομένης της χαλάρωσης της κατανομής των μισθών σε όλο το φάσμα σε σχέση με την ικανότητα, την επίδοση και την υπευθυνότητα των εργαζομένων.
  • να εξορθολογήσετε το εξειδικευμένο μισθολόγιο και να το εφαρμόσετε από τον Νοέμβριο του 2015
  • να ευθυγραμμίστε τις μη μισθολογικές παροχές, όπως την κατάργηση των αποζημιώσεων για τα οδοιπορικά και τα προνόμια, με καλύτερες πρακτικές στην Ευρώπη και την εφαρμογή του από 1η Ιανουαρίου του 2016.
  • να καθορίστε μέσα στο ενιαίο μισθολόγιο όρια για την μισθολογική δαπάνη και τον αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων που θα είναι σύμφωνα με τον δημοσιονομικό στόχο και διασφαλίστε την μείωση του μισθολογικού κόστους σε σχέση με το ΑΕΠ μέχρι το 2019.
  • να γίνει η πρόσληψη μάνατζερ για την αξιολόγηση επιδόσεων για όλους τους υπαλλήλους (με στόχο να ολοκληρώσετε την πρόσληψη νέων μάνατζερς από τις 31 Δεκεμβρίου του 2015, οι οποίοι θα υπόκεινται σε μια διαδικασία εξέτασης)
  • να μεταρρυθμίστε το Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, σύμφωνα με τις προηγούμενες συμφωνίες(…..)
6.     Φορολογική Διοίκηση:
Πάρτε τα κάτωθι μέτρα για:
  • Θέσπιση νομοθεσίας για τη δημιουργία ένας αυτόνομου οργανισμού εσόδων που να ορίζει λεπτομερώς:
  • i) τη νομική μορφή, την οργάνωση, την κατάσταση και το πεδίο εφαρμογής του οργανισμού,
  • ii) τις εξουσίες και τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου και το ανεξάρτητο Διοικητικό Συμβούλιο,
  • iii) τη σχέση προς τον Υπουργό Οικονομικών και προς τις άλλες κυβερνητικές οντότητες,
  • iv) την ευελιξία του ανθρώπινου δυναμικού του οργανισμού και τη σχέση με τη δημόσια διοίκηση
  • v) την αυτονομία του προϋπολογισμού, με τη δική της βάση δεδομένων και ένα νέο τύπο χρηματοδότησης για την ευθυγράμμιση των κινήτρων με την είσπραξη των εσόδων και την εγγύηση του προϋπολογισμού της προβλεψιμότητας και της ευελιξίας,
  • vi) την υποβολή εκθέσεων προς την κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο και
  • vii) την άμεση μεταφορά του συνόλου της χωρητικότητας του φόρου που σχετίζεται με το προσωπικό και με άλλους φορείς (περιλαμβανομένου του ΣΔΟΕ) στον οργανισμό(...)».
Οι  νεοφιλελεύθεροι γιάπηδες των Βρυξελλών και τα ντόπια τσιράκια τους είναι ολοφάνερο ότι:  επιδιώκουν ξανά μισθολογικές περικοπές (υπερβάλλουσας διαφοράς και όχι μόνο), απαγόρευση προσλήψεων, επαναφορά του νόμου Μητσοτάκη για «αξιολόγηση» με απολύσεις (τελευταίο σημείο στο 5.)
Το σενάριο για τη ΓΓΔΕ μόνο ως επιστημονική φαντασία θα το θεωρούσε κάποιος πριν χρόνια: νομοθετική ρύθμιση για τη «νομική μορφή» δηλαδή: ανεξάρτητη αρχή?  Α.Ε?  Μιλάει για Δ\ντα Σύμβουλο & ανεξάρτητο Διοικητικό Συμβούλιο που παραπέμπει ευθέως σε Α.Ε.  Εκχώρηση δηλαδή της άσκησης δημοσιονομικής πολιτικής της χώρας (!) σε ένα «αυτόνομο» φορέα και πολιτική εποπτεία των δανειστών στη λειτουργία του. 
Το iv) σημείο αφ΄ ενός επιβεβαιώνει ότι ήδη το προσωπικό της Γ.Γ.Δ.Ε.  είναι σε «γκρίζα ζώνη» της Δημόσιας Διοίκησης, αφ΄ ετέρου τώρα θέλουν την απόλυτη εξουσία όσον αφορά στη διαχείριση του προσωπικού (άρα πείτε αντίο στη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα σε όσους μείνουν στον «Οργανισμό ΓΓΔΕ Α.Ε.» συμπεριλαμβανομένου πλέον και του Σ.Δ.Ο.Ε.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ  ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΟΒΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΑΠΟΛΥΘΕΙ      ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΥΣ
ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ!
ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου