Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

 Πέμπτη 10 Ιουνίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Να αποσυρθεί το αντεργατικό έκτρωμα ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΑΑΔΕ: Το μισθολόγιο της πανδημίας να μείνει στα χαρτιά


 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΕΣ\ΟΥΣ –

 ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!


Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατά παραγγελία του ΣΕΒ, της ΕΕ (στο πλαίσιο της επιτροπείας που ασκούν) και του κεφαλαίου, στοχεύει σε ό,τι έχει απομείνει όρθιο σε επίπεδο εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Αξιοποιώντας την πολιτική του φόβου και του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας, επιδιώκει τώρα να σαρώσει κάθε προστατευτική διάταξη του εργατικού δικαίου που αφορά: το ωράριο εργασίας, την αποζημίωση της υπερωριακής εργασίας, τις συλλογικές συμβάσεις, τη συνδικαλιστική δράση, το δικαίωμα στην απεργία!  

Στο νομοσχέδιο-τερατούργημα του Χατζηδάκη, όλα ρυθμίζονται προς όφελος των εργοδοτών!

 

Η κυβέρνηση και τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ έχουν επιδοθεί σe ένα κρεσέντο παραπληροφόρησης προκειμένου να μας πείσουν ότι:

ü  H κατάργηση του οκτάωρου με την επιμήκυνση του χρόνου εργασίας κατά δύο ώρες, θα είναι προς όφελος του εργαζόμενου (!).

ü  Η αύξηση του χρόνου των υπερωριών από 120 σε 150 ώρες θα τονώσει τις αποδοχές του (!).  

ü  Οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας δημιουργούν «στρεβλώσεις» στην αγορά εργασίας. Η ατομική «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» μέσα από την ισότιμη (!) διαπραγμάτευση εργοδότη και εργαζόμενου αποκαθιστά την «φυσική τάξη».

ü  Τα συνδικάτα και οι απεργίες είναι ξεπερασμένα. Συνεπώς, οι ρυθμίσεις που αφορούν στην υποχρέωση να εργάζονται ως «προσωπικό ασφαλείας» το 1/3 (!!) των εργαζομένων που απεργούν, θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό. Το ηλεκτρονικό φακέλωμα (μητρώο το λένε) των συνδικαλιστών, γίνεται προφανώς στο πλαίσιο της συναδέλφωσης εργοδοτών και εργαζομένων.

 

Είναι φανερό ότι με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν έναν σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα. Γκρεμίζουν κάθε μέσο προστασίας για τους εργαζόμενους ώστε να είναι μόνοι απέναντι στον εργοδότη τους που «διψάει» για φθηνότερη και απλήρωτη εργασία. Στοχεύει με κυνισμό στους νέους εργαζόμενους, επιδιώκοντας να τους μετατρέψει σε σύγχρονους δούλους της οικονομικής ολιγαρχίας.

 

Συνάδελφοι,

Αν κάτι διδαχτήκαμε όλοι οι εργαζόμενοι από την περίοδο των Μνημονίων, είναι ότι ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας δεν αποτελούν δύο διαφορετικούς - ξένους κόσμους. Η πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» οδήγησε στη λεηλασία των αποδοχών και των εργασιακών δικαιωμάτων όλων. Είναι βέβαιο ότι η ανατροπή που επιχειρείται σήμερα στο χρόνο εργασίας και στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, δε θα αφήσει ανεπηρέαστο το δημόσιο. Οι εξελίξεις στο χώρο μας με τη λειτουργία της ΑΑΔΕ και τις προωθούμενες αλλαγές στο μισθολογιο - βαθμολόγιο, την αξιολόγηση και την ατομική στοχοθεσία δεν πρέπει να αφήνει κανένα μας αδιάφορο.

 

Συνάδελφοι,

Με  την ψήφιση  του «ειδικού μισθολογίου της ΑΑΔΕ» και την δημοσιοποίηση των αποφάσεων για το βαθμολόγιο, την κινητικότητα και την αξιολόγηση, έχουμε την πλήρη εικόνα του νέου μοντέλου των εργασικών σχέσεων και των αμοιβών στην ΑΑΔΕ κατ’ επέκταση και στην Τελωνειακή υπηρεσία. Κύρια χαρακτηριστικά αυτού του μοντέλου είναι: η μισθολογική κατηγοριοποίηση μέσω της αυθαίρετης αξιολόγησης των θέσεων εργασίας και η απόλυτη εξουσία του διοικητή της ΑΑΔΕ.

 

Η προσπάθεια να μας πείσουν ότι αυτό το μοντέλο αποτελεί μέσο για δίκαιη και αντικειμενική «επαγγελματική εξέλιξη», ότι βασίζεται στις «βέλτιστες διεθνείς πρακτικές» και άλλα τέτοια παραμύθια,  επιδιώκει να ντύσει με όμορφα λόγια ένα άθλιο εργασιακό περιβάλλον αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας που δεν έχει εφαρμογή σε καμία δημόσια υπηρεσία τουλάχιστον ευρωπαϊκή.

 

Το εργασιακό μέλλον μας υπονομεύεται από τη δυνατότητα του εκάστοτε απόλυτου μονάρχη-διοικητή να καθορίζει τα περιγράμματα εργασίας, την ειδική αμοιβή που αντιστοιχεί σε αυτά, τα κριτήρια μετακίνησης σε θέση εργασίας μεγαλύτερης βαρύτητας, τη διαδικασία επιλογής θέσης ευθύνης ή τις λεγόμενες «θέσεις εργασίας ειδικής βαρύτητας».

 

Οι κάλπικες υποσχέσεις για την επίλυση του θέματος της μισθολογικής ανισότητας για όσους δεν λαμβάνουν την προσωπική διαφορά, απέδειξαν ότι οι μανατζαραίοι είναι χειρότεροι ψεύτες από τους γνωστούς πολιτικάντηδες, με τα ανέξοδα ταξίματα προς όλους για την ικανοποίηση του αιτήματός τους!

 

Το «μοντέλο διοίκησης της ΑΑΔΕ» αποτελεί μια αντιδραστική, ακραία νεοφιλελεύθερη προσπάθεια εκμαυλισμού των συνειδήσεων των εργαζομένων ώστε να χαθεί κάθε έννοια συλλογικότητας και  αλληλεγγύης. Επιδιώκουν (όπως και με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη) να μας μετατρέψουν σε εργαζόμενους λάστιχο, ανίσχυρους σε κάθε αυθαιρεσία της διοίκησης, υποταγμένους στο κυνήγι της ατομικής στοχοθεσίας. Με δυο λόγια, επιδιώκουν να διαμορφώσουν ένα καθεστώς εργασιακής ζούγκλας στις υπηρεσίες μας όπου έξω από κάθε είσοδο θα γράφει με μεγάλα γράμματα: «ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ!».

 

Συνάδελφοι,                                                                                                   

Σύσσωμος ο τελωνειακός κλάδος αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στην ΑΑΔΕ απέρριψε την «αξιολόγηση Πιτσιλή». Ο νόμος προβλέπει τη συμμετοχή στην αξιολόγηση προκειμένου να έχουν εφαρμογή οι διατάξεις για την ειδική αμοιβή. Αποτελεί μονόδρομο για μας να αποτρέψουμε την εφαρμογή του και να διεκδικήσουμε την προσωπική διαφορά για όσους δεν την λαμβάνουν αλλά και την αύξηση των αποδοχών για όλους.  

Δεν συναινούμε στην αμφισβήτηση της δημοσιοϋπαλληλικής μας ιδιότητας, δεν συναινούμε στη μετατροπή των υπηρεσιών μας σε εργασιακή ζούγκλα με ατομική στοχοθεσία και μισθολογική κατηγοριοποίηση, δεν συναινούμε στο καθεστώς του διοικητή «απόλυτου μονάρχη».

Συνεχίζουμε όλοι μαζί την απεργία - αποχή από την «αξιολόγηση Πιτσιλή».

Το μισθολόγιο της πανδημίας να μείνει στα χαρτιά!

 

Συμμετέχουμε όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ της Πέμπτης 10 Ιουνίου

 

Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να ακυρώσουμε τα σχέδια κυβέρνησης και ΑΑΔΕ

Α.Π.ΤΕ. apteteloniakon.blogspot.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου