Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020


 

ΤΡΙΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ¨ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ¨ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ!

 

Συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΑΑΔΕ όπου εν μέσω πανδημίας και εγκλεισμού, χωρίς καμία συνεννόηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, προωθούν ένα σχέδιο «μισθολογίου» για τους εργαζόμενους όλων των κλάδων της ΑΑΔΕ.

 

Με  το «ειδικό μισθολόγιο της ΑΑΔΕ» επιδιώκεται να ανατραπεί όλο το πλέγμα των εργασιακών σχέσεων που ισχύουν σήμερα στη Δημόσια διοίκηση. Οι διατάξεις του άρθρου 11 που προβλέπουν «ειδική αμοιβή» ανάλογη με το «βαθμό της θέσης εργασίας» οδηγούν στον κατακερματισμό των μισθολογικών απολαβών και εκβιάζουν τη συμμετοχή μας στην αξιολόγηση(!).

 

Το αίτημα της μισθολογικής εξομείωσης των συναδέλφων που δεν λαμβάνουν την προσωπική διαφορά όχι μόνο δεν επιλύεται αλλά διαιωνίζεται όπως προκύπτει από τις διατάξεις του άρθρου 12.

 

Από το σχέδιο του «μισθολογίου της ΑΑΔΕ» όπως και από τις αποφάσεις του διοικητή για τα περιγράμματα εργασίας και την «αξιολόγηση» είναι φανερό ότι επιχειρείται μια αντιδραστική, ακραία νεοφιλελεύθερη προσπάθεια εκμαυλισμού των συνειδήσεων των εργαζομένων ώστε να χαθεί κάθε έννοια συλλογικότητας και  αλληλεγγύης.

 

Σχέδιο τους είναι:

Η ανατροπή όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και η λειτουργία της Α.Α.Δ.Ε. με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ώστε να αποτελέσει πρότυπο για την εφαρμογή τους και σε όλη τη Δημόσια Διοίκηση.

 

Επιδιώκουν να διαμορφωθεί ένα καθεστώς εργασιακής ζούγκλας με βασικά χαρακτηριστικά:

 

Ø  Τον ακραίο ανταγωνισμό/κανιβαλισμό μέσω της μισθολογικής κατηγοριοποίησης των εργαζομένων για την κατάληψη μιας «ανώτερης βαρύτητας(!)» θέση εργασίας.

Ø  Την απόλυτη εντατικοποίηση και επιτήρηση της εργασίας μέσω της   «ατομικής  στοχοθεσίας» (ατομικά συμβόλαια). Το ωράριο και οι αργίες «είναι ξεπερασμένα» για την ΑΑΔΕ.

Ø  Η μισθολογική ισοπέδωση της συντριπτικής πλειοψηφίας (πλην μιας ελίτ ημετέρων) ως συνέπεια της έλλειψης κάθε έννοιας συλλογικότητας και αλληλεγγύης.

Ø  Η υποταγή στην αυθαιρεσία και στον αυταρχισμό της διοίκησης για  την όποια υπηρεσιακή και μισθολογική εξέλιξη

Ø  Οι απολύσεις από την ΑΑΔΕ με δήθεν «αντικειμενικά κριτήρια» που θα έχουν επινοήσει αφού πλέον «όλοι και  όλα θα αξιολογούνται»

 

Οι «βέλτιστες πρακτικές» τις οποίες επικαλούνται είναι το καθεστώς του διοικητή «απόλυτου μονάρχη» όπου αυτός μόνος μπορεί κατά το δοκούν να διαμορφώνει τις αμοιβές και την υπηρεσιακή εξέλιξη των υπαλλήλων. Και στο σχέδιο «μισθολογίου της ΑΑΔΕ», σχεδόν σε κάθε άρθρο, προβλέπονται ειδικές ρυθμίσεις με αποφάσεις του διοικητή!! 

 

Συνάδελφοι,

 

Δεν έχουμε αυταπάτες για τις προθέσεις τους! Όλα αυτά τα χρόνια των νεοφιλελεύθερων πειραματισμών στο υπουργείο Οικονομικών (2012-2016:ΓΓΔΕ, 2017:ΑΑΔΕ) βιώνουμε τη συνεχή απαξίωση της δουλειάς μας.

 

Τα αποτελέσματα τους είναι απολύτως αρνητικά: η de facto διάσπαση του κλάδου με Τελωνειακούς εντός & εκτός ΑΑΔΕ, η κατάργηση της Διεύθυνσης προσωπικού των Τελωνείων, η τραγική υποστελέχωση, η συνεχιζόμενη συρρίκνωση και υποβάθμιση Τελωνείων & Κ.Υ. (βλ. Δ.Η.Τ.), το διοικητικό αλαλούμ από την κατανομή αρμοδιοτήτων, η αδιαφάνεια στις επιλογές θέσεων ευθύνης, η απλήρωτη υπερωριακή εργασία, οι περικοπές δαπανών ακόμα και για την επιμόρφωση, η συνεχής εντατικοποίηση της δουλειάς εξ’ αιτίας της αυθαίρετης στοχοθεσίας, ο διοικητικός αυταρχισμός. Αυτές είναι οι «βέλτιστες πρακτικές» που  βιώνουμε.

 

Προσπαθούν να μας διασπάσουν καλλιεργώντας  προσδοκίες για αυξήσεις αποδοχών στους συναδέλφους που δεν λαμβάνουν την προσωπική διαφορά. Αυτοί που υπονόμευσαν όλες τις προσπάθειες για την νομοθετική επίλυση του θέματος. Κανείς δεν τους πιστεύει! Άλλωστε οι συνάδελφοι της 1Γ/2017 γνώρισαν με το ¨καλημέρα¨ τις «βέλτιστες πρακτικές» της ΑΑΔΕ αφού  αναγκάστηκαν να χρηματοδοτήσουν οι ίδιοι την υπηρεσιακή τους εκπαίδευση(!!) με τα νομικά ¨κόλπα¨της ΑΑΔΕ.

 

 Επιμένουμε στην άμεση νομοθετική επίλυση του θέματος της μισθολογικής εξομοίωσης των συναδέλφων που δεν λαμβάνουν την προσωπική διαφορά αθώς και στην άμεση αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των κρατήσεων  από τη μισθολογική ωρίμανση και τα αυξημένα τυπικά προσόντα που οδηγούν σε μείωση των καθαρών αποδοχών αντί για αύξηση!

 

Συνάδελφοι,  

Στις δύσκολες μέρες που ζούμε, με την αγωνία από την επιδείνωση της πανδημίας και τον εγκλεισμό που έχει επιβληθεί ως μέσo για την ανακοπή της, η στάση της διοίκησης της ΑΑΔΕ και της κυβέρνησης που φέρνει προς ψήφιση  ένα ¨μισθολόγιο πανδημίας¨ αποκαλύπτει τον κυνισμό και  την κοινωνική αναλγησία που τους διακατέχει.

 

Σε αυτές τις συνθήκες η απεργία είναι μονόδρομος. Για υγειονομικούς λόγους δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε απεργιακή κινητοποίηση.

 

 

Γι αυτό την Τρίτη 24 Νοέμβρη μένουμε όλες και όλοι σπίτι ασφαλείς και απεργοί!

 

Δεν εκβιαζόμαστε! Συνεχίζουμε όλοι μαζί την απεργία - αποχή από την αξιολόγηση ¨Πιτσιλή¨.

 

Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να ακυρώσουμε τα σχέδια κυβέρνησης και ΑΑΔΕ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου