Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
Συνάδελφοι,

Από το 2010 ζήσαμε μια ολόκληρη εποχή. Την εποχή της μνημονιακής λαίλαπας. Ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας αποφάσισε να βυθίσει την εργαζόμενη κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των δανειστών και της οικονομικής ολιγαρχίας. 

Αυτοί που αποτελούν τις πραγματικές συντεχνίες της ελληνικής κοινωνίας - τραπεζίτες, εφοπλιστές, εργολάβοι, καναλάρχες και κάθε λογής διαπλεκόμενοι - καρπώθηκαν την πιο βίαιη αναδιανομή πλούτου που συντελέστηκε μεταπολεμικά στη χώρα, μέσα από τη στρατηγική της «κοινωνικής υποτίμησης».

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μέσα από το δόγμα του «μονόδρομου της δημοσιονομικής προσαρμογής», ισοπέδωσαν κατακτήσεις και δικαιώματα πολλών δεκαετιών. Με απύθμενο κυνισμό στράφηκαν ενάντια στη νέα γενιά θεσπίζοντας ειδικές ρυθμίσεις εναντίον της. Αποδόμησαν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους, οδηγώντας σε απόγνωση τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, συνταξιούχοι). 

Στη σύγχρονη ιστορία της χώρας θα μείνουν ως οι πλέον αδίστακτες, λαομίσητες και αντιδημοκρατικές κυβερνήσεις.

Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ κυρίαρχες στο συνδικαλιστικό κίνημα), δέσμια των κομματικών  εξαρτήσεων, περιορίστηκε σε  ακίνδυνους «αγώνες», αποδεχόμενη τον πυρήνα της πολιτικής των μνημονιακών κυβερνήσεων, καλλιεργώντας την απογοήτευση και την ηττοπάθεια στους εργαζόμενους και στην κοινωνία.

 Όμως η οργή και η αγανάκτηση ενάντια στα μνημόνια και στην επαίσχυντη επιτήρηση της τρόικας (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ), μεγάλωνε μέρα με την μέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δημόσιο, όπου η συνδικαλιστική πυκνότητα είναι πολύ μεγαλύτερη (σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα), η ΑΔΕΔΥ άλλαξε τρεις προέδρους σε τέσσερα χρόνια.
Οι καταλήψεις υπουργείων το φθινόπωρο του 2011 δεν είχαν ιστορικό προηγούμενο.
Ο ηρωικός αγώνας των καθαριστριών του ΥΠ.ΟΙΚ έλαβε διεθνή διάσταση στραπατσάρoντας το μνημονιακό μπλοκ εξουσίας.
Ο νόμος Μητσοτάκη για την «αξιολόγηση» ακυρώθηκε από την σχεδόν καθολική αποχή των εργαζόμενων στο δημόσιο από τη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης (η ΟΤΥΕ και σ’ αυτόν τον αγώνα τήρησε «υπεύθυνη στάση», εκθέτοντας τον κλάδο).

Ο πολύμορφος παρατεταμένος αγώνας που αναπτύχθηκε όλο το διάστημα από την πανεργατική απεργία στις 24/02/2010, οδήγησε τελικά  στην πολιτική ανατροπή της 26/01 και στην αφετηρία μιας νέας εποχής.

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ
ΝΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ


  •  Η Τελωνειακή Υπηρεσία, ως βασικός πυλώνας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, εντάχθηκε στη «γκρίζα ζώνη» της Δημόσιας Διοίκησης, την Γ.Γ.Δ.Ε. Μνημονιακός στόχος ήταν η αυτονόμηση και στη συνέχεια η  ιδιωτικοποίησή της. Κατάργηση όλων των διατάξεων του Ν.4093/12 & 4152/13 που θεσπίζουν το απαράδεκτο καθεστώς της «ενός ανδρός αρχή» του ιδιώτη μάνατζερ με συμβόλαιο.
  • Έξω η τρόικα, η task force και κάθε λογής «σύμβουλοι» από τα Τελωνεία και τη Δημόσια Διοίκηση. Να μπει τέλος στις καταργήσεις, συγχωνεύσεις, μεταφορά αρμοδιοτήτων σε άλλους φορείς (ΣΔΟΕ, πλοία δίωξης λαθρεμπορίου ...). Αναδιοργάνωση με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία της υπηρεσίας, την  προστασία του δημόσιου συμφέροντος, την εξυπηρέτηση του πολίτη και την  καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.
  •  Ολοκληρωμένη εκπαίδευση του συνόλου των εργαζομένων στην Τελωνειακή Υπηρεσία, σύγχρονα μέσα δίωξης και άμεση επίλυση των λειτουργικών προβλημάτων σε ICISnet & ELENXIS.
  • Άμεση πρόσληψη προσωπικού με γραπτό διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ. Ολοκλήρωση της διαδικασίας διορισμού των 149 υποψηφίων της 2Κ/2014 προκήρυξης ΑΣΕΠ (με μόρια), καθώς και των 5ΙΔΑΧ που έχουν δικαιωθεί δικαστικά, για την αντιμετώπιση των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού. Πρόσληψη προσωπικού φύλαξης για τη Δ.Δ.Δ.Υ. 
  •   Κατάργηση όλων των ρυθμίσεων του ν.4024/11 σχετικά με το μισθολόγιο- βαθμολόγιο και επαναφορά όλων των κατηργημένων εργασιακών θεσμών. Καμία μείωση αποδοχών, αξιοπρεπείς αμοιβές μέσα από την καθιέρωση συλλογικής σύμβασης εργασίας. Να σταματήσει το καθεστώς της απλήρωτης εργασίας για υπερωρίες - εξαιρέσιμα - αργίες που εφαρμόζεται και στους συναδέλφους στη Δ.Δ.Δ.Υ., στους οποίους έχουν, μη σύννομα, ανατεθεί καθήκοντα φύλαξης τους τελευταίους 6 μήνες.
  • Όχι στα ατομικά συμβόλαια και στη σύνδεση μισθού -αποδοτικότητας
  •  Σύγχρονο αξιοκρατικό πλαίσιο για την υπηρεσιακή εξέλιξη με αντικειμενικά κριτήρια σε όλη την ιεραρχία. Τέλος στο κομματικό κράτος και στη συνδιοίκηση συνδικαλιστικής - υπηρεσιακής ηγεσίας, υπηρεσιακά συμβούλια με διαφανείς διαδικασίες, αιρετούς και ανακλητούς αντιπροσώπους. 
  •  Κατάργηση των απαράδεκτων ρυθμίσεων του πειθαρχικού δικαίου που καταργούν το τεκμήριο της αθωότητας και οδηγούν σε αργία κάθε καταγγελλόμενο (ν.4057/12).
  • Επαναλειτουργία του ΟΠΑΔ, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σύνταξη στα 35 έτη άνευ ορίου ηλικίας.  Καμία μείωση συντάξεων κύριων και επικουρικών.Επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.
  • Κατάργηση όλων των φοροληστρικών ρυθμίσεων (χαράτσια, κατάργηση φοροαπαλλαγών), αφορολόγητο 12.000€.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Αθήνα, 15/02/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου