Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017


  
                       ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ
                 ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
                           Πέμπτη 19 Οκτώβρη 2017


Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,
·           Η θέση σε αργία 75 συναδέλφων με το ¼ των αποδοχών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης είναι εξοντωτική.  Το καθεστώς της εξαίρεσής μας από θεμελιακούς κανόνες του δικαίου πρέπει να σταματήσειτώρα!Δεν μπορούμε να ασκούμε τα καθήκοντά μας κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη του άρθρου 159 του Τ.Κ.,μιας διάταξης που καταστρατηγεί το τεκμήριο της αθωότητας. Είναι γνωστό ότι η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατήργησε το νόμο 4057/2012 «Πειθαρχικό Δίκαιο Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων»(της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου) όπου προέβλεπε τη θέση σε αργία με την παραπομπή σε δίκη και καταγγέλθηκε ως ουσιαστική καταστρατήγηση του τεκμηρίου της αθωότητας (ψηφίστηκε ο ν. 4325/2015 που ισχύει σήμερα), χωρίς όμως και σχετική αναμόρφωση του άρθρου 159.Γιατί λοιπόν αυτό που αναγνωρίζεται σήμερα ως δικαίωμα για όλους να μην ισχύει και για τους Τελωνειακούς υπαλλήλους; ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση αναθεώρησή του και την επιστροφή των συναδέλφων στηδουλειά.

·           Καταγγέλλουμε τον εμπαιγμό και την ανήθικη μισθολογική μεταχείριση των νεοπροσληφθέντων συναδέλφων από το υπουργείο και τη διοίκηση της ΑΑΔΕ. Απαιτούμε την άμεση καταβολή της προσωπικής διαφοράς και ενιαία κλαδικά εργασιακά δικαιώματα για όλους. Η υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων μας, μέσω του κατακερματισμού, δεν θα περάσει!
·           Μέσω της κατάρτισης των περιγραμμάτων θέσης (ΠΘΕ)που με περίσσιο ζήλο προσπαθεί να εφαρμόσει η ΑΑΔΕ, επιδιώκουν να εκδιωχθούν συνάδελφοι ως «ακατάλληλοι» ή «ανεπαρκείς» προκειμένου να διαμορφώσουν ένα καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και υποταγής για όλους. Είναι εξωφρενικό όταν σήμερα η εντατικοποίηση της δουλειάς και τα πολλαπλά καθήκοντα είναι μια ζοφερή πραγματικότητα για όλους μας, εξαιτίας της τραγικής υποστελέχωσης της Τελωνειακής Υπηρεσίας, κάποιοι να επιδιώκουν «διαθεσιμότητες» και απολύσεις! Να αποσυρθεί τώρα το σχέδιο απόφασης για την κατάταξη στα ΠΘΕ. Κανείς Διευθυντής ή προϊστάμενος να μη νομιμοποιήσει αυτή τη διαδικασία.
·           Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την αγωνιστική συμπαράστασή μας στους συναδέλφους του Α΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης,όπου με την απεργία διαρκείας από τα καθήκοντα νυχτερινής βάρδιας στην Πύλη 16 του ΟΛΘ, αντιστέκονται στην υποβάθμιση και απαξίωση της δουλειάς μας. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
9π.μ. έξω από το Υπουργείο στη Νίκης

Α.Π.ΤΕ.  apteteloniakon.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου