Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ενημέρωση από τη συνεδρίαση του ΔΣ 1ης ΕΤΥ 06/12/12




ΤΑΤΥ:
Το θέμα αναβάλλεται γιατί η ΔΕ του ΤΑΤΥ δεν συγκλήθηκε σήμερα.

Οικονομική ενίσχυση «σχολής εκπαίδευσης σκύλων ανιχνευτών»
Ζητούνται 300 ευρώ για τις ανάγκες της σχολής σκύλων ανιχνευτών.
ΔΑΚΕ: να δοθεί η οικονομική ενίσχυση.
ΑΠΤΕ: να έρθουν οι συνάδελφοι εκπαιδευτές και με το προεδρείο της ΕΤΥ να απευθυνθούν στην υπηρεσιακή ηγεσία για να λυθεί οριστικά το θέμα της σχολής σκύλων. Το ίδιο αίτημα ήρθε και περυσι στο ΔΣ και ψηφίσαμε να δοθούν για τελευταία φορά άρα ανατρέπουμε την απόφαση και δημιουργούμε καθεστώς. Δεν είναι ο ρόλος του Σωματείου να χρηματοδοτεί τις υπηρεσιακές ανάγκες.
ΠΑΣΚ: οι συνάδελφοι τα έχουν βάλει από την τσέπη τους. Η ΠΑΣΚ λέει να δοθεί η ενίσχυση και να καλέσουμε τους συναδέλφους να πάμε μαζί τους στην υπηρεσιακή ηγεσία. Να δοθούν τα χρήματα για τελευταία φορά.
ΔΕΤ: δεν μπορεί συνδικαλιστικό όργανο να ενισχύει την υπηρεσία. Η καταπολέμηση των ναρκωτικών αφορά όλους. Να στείλουμε έγγραφο στην υπηρεσιακή ηγεσία με επισυναπτόμενο το έγγραφο των συναδέλφων και να ζητούμε λύση του ζητήματος.
Υπέρ: 6 (4 ΠΑΣΚ, 2 ΔΑΚΕ)
Κατά: 4 (2 ΑΠΤΕ, 2ΔΕΤ)

Οικονομική ενίσχυση Ποδοσφαιρικής Ομάδας
ΠΑΣΚ: να δοθούν 400 ευρώ. Για τις μελλοντικές δαπάνες να γίνεται προέγκριση.
ΔΑΚΕ: να δοθούν 400 ευρώ.
ΑΠΤΕ: Για να ενισχυθεί η ομάδα να γίνουν τα ακόλουθα που είχαν ζητηθεί και την προηγούμενη φορά που ζητήθηκε ενίσχυση 2000 ευρώ για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της ΑΔΕΔΥ:
1.       Να μας στείλουν λίστα με συμμετέχοντες
2.       Να βγει ανακοίνωση να καλεί συναδέλφους να συμμετάσχουν
3.       Να γίνεται ανακοίνωση κάθε φορά που γίνεται αγώνας για να παρακολουθούν οι συνάδελφοι
4.       Να γίνει έγγραφο στην ΑΔΕΔΥ για να ζητήσουν μείωση του κόστους συμμετοχής.
ΔΕΤ: ναι στα 400 ευρώ.
Ομόφωνη απόφαση να δοθούν τα 400 ευρώ αλλά στο επόμενο ΔΣ να παραβρεθούν οι υπεύθυνοι της ποδοσφαιρικής ομάδας.
ΟΔΔΥ και νεοδιορισμένοι συνάδελφοι
Τριμπόνιας: ενημέρωση για το πρόβλημα των συναδέλφων του ΟΔΔΥ, των νεοδιορισμένων του ΑΣΕΠ και των νεοδιορισμένων της ΕΣΔΔ οι οποίοι δεν παίρνουν την υπερβάλλουσα μείωση. Ενημέρωση για τις προσπάθειες που γίνονται για υπηρεσιακή και νομοθετική ρύθμιση.
ΟΔΔΥ: Ενημέρωση για την υπερβάλλουσα μείωση και για την κακή, αργή και αναποτελεσματική λειτουργία του ΟΔΔΥ από τότε που εντάχθηκε στην Τελωνειακή Υπηρεσία. Να συμπαρασταθεί έμπρακτα η 1η ΕΤΥ στα αιτήματα των συναδέλφων του ΟΔΔΥ. Να πάει η 1η ΕΤΥ στο χώρο του ΟΔΔΥ για να γίνει συζήτηση με τους συναδέλφους του ΟΔΔΥ για να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση για τα προβλήματά τους. Οι συνάδελφοι του ΟΔΔΥ υφίστανται διακρίσεις σε σχέση με τους τελωνειακούς – να μην αντιμετωπίζονται οι διαφορετικά.
ΔΑΚΕ: δήλωσε συμπαράσταση
ΑΠΤΕ: Να κηρύξουμε άμεσα τρίωρη στάση εργασίας μόνο για τους εργαζομένους του ΟΔΔΥ ώστε να διευκολύνουμε τη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΔΜΗΔ για την «καθυστέρηση» στην έκδοση απόφασης ώστε λυθεί το θέμα της πλήρους ένταξης τους στην Τελωνειακή Υπηρεσία και να έχουν τα ίδια εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα με όλους τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία. Ταυτόχρονα να επιδιωχθεί συνάντηση του Σωματείου με τον αρμόδιο Υπουργό. Αν εκτιμούν κι άλλες παρατάξεις ότι πρέπει να κηρυχθεί για όλη την Ένωση δεν έχουμε αντίρρηση πάντως να υπάρξει κινητοποίηση γιατί ήδη έχει περάσει πολύς χρόνος που εκκρεμούν τα ζητήματα τόσο για τους ΠΕ όσο και για τον ΟΔΔΥ.
ΔΕΤ: Να πάρουμε μία υπόσχεση από το Σταϊκούρα ότι το βλέπει το ζήτημα – να πάει το πρωτοβάθμιο με εργαζόμενους από τον ΟΔΔΥ. Να λυθεί το θέμα νομοθετικά. Να καλύψει η ΕΤΥ το κόστος των δικαστικών διεκδικήσεων.
ΠΑΣΚ: δήλωσε συμπαράσταση. Ναι στις κινητοποιήσεις, στον κατάλληλο χρόνο και όχι μόνο για τον ΟΔΔΥ αλλά και για τους νέους συναδέλφους.
1η πρόταση: κινητοποιήσεις αφού εξαντληθεί ο διάλογος, στον κατάλληλο  χρόνο (5 υπέρ: ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ)
2η πρόταση: στάση εργασίας την επόμενη εβδομάδα για να πιέσουμε για συνάντηση (3 υπέρ: ΑΠΤΕ(2), ΔΕΤ(1)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου