Πέμπτη 19 Μαΐου 2016



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ
(Α.Π.ΤΕ.)

ΟΛΟΙ ΣΤΗN ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/05/ 2016
ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ 21-22/05/2016













  •  Να αποσυρθεί τώρα το σχέδιο νόμου έκτρωμα.

  •  Όχι στην ιδιωτικοποίηση της Τελωνειακής Υπηρεσίας και των υπηρεσιών του Υπ.Οικονομικών.

  • Δεν θα επιτρέψουμε τη  συντριβή των εργασιακών δικαιωμάτων μας.



Συνάδελφοι,
Με το σχέδιο νόμου που προωθείται για τη δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και την κατάργηση της ΓΓΔΕ η κυβέρνηση εκχωρεί τη διοίκηση των οικονομικών υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών(Τελωνεία-ΔΟΥ-ΓΧΚ-ΓΓΠΣ)στο Συμβούλιο Διοίκησης και το Διοικητή της Αρχής όπου, «κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους δεσμεύονται μόνο από το νόμο και τη συνείδηση τους (!) και δεν υπόκεινται σε ιεραρχικό έλεγχο ούτε σε διοικητική εποπτεία από κυβερνητικά όργανα ή άλλες διοικητικές αρχές»!!!

Μετά από τέσσερα χρόνια λειτουργίας της ΓΓΔΕ (ν.4093/2012) ως ημιανεξάρτητης δομής εντός του Υπουργείου Οικονομικών σήμερα οι δανειστές απαιτούν τον πλήρη έλεγχο του συνόλου του φοροεισπρακτικού μηχανισμού του κράτους με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία των εσόδων του κράτους, την ανεξαρτησία της χώρας, την κατεύθυνση των ελέγχων και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Η πολιτική αυτή συνιστά την επιτομή της νεοφιλελεύθερης επέλασης. Αποτελεί ένα πολιτικό-οικονομικό πείραμα όπου τη διοίκηση των δημοσίων εσόδων αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι δανειστές και τα ιδιωτικά συμφέροντα. 

Βασική επιδίωξη αυτής της «ανεξαρτητοποίησης» είναι η ανατροπή όλων των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στην ΑΑΔΕ. Η λειτουργία της με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ώστε να αποτελέσει πρότυπο για την ανατροπή τους σ΄όλο το δημόσιο.

Μισθολογικά προβλέπεται η καθιέρωση «ειδικού μισθολογικού καθεστώτος με βάση τα περιγράμματα θέσεων εργασίας» δηλ. θεσπίζεται ο ατομικός μισθός βάσει «της βαρύτητας της θέσης και της επιτευξης στόχων». Η διατήρηση της προσωπικής διαφοράς είναι προσωρινή και υπό αίρεση.

Για την υπηρεσιακή εξέλιξη θα καταρτιστούν ειδικά συστήματα «κατά παρέκκλιση των κριτηρίων και της διαδικασίας που προβλέπονται από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα(!)» όπως αναφέρει το σχέδιο νόμου. Στόχοι, αξιολόγηση, εσωτερική και εξωτερική(!) κινητικότητα θα είναι η νέα εργασιακή πραγματικότητα της Αρχής.  Υπέρτατος νόμος που θα ρυθμίζει τα πάντα ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας της! Έτσι δουλεύουν άλλωστε όλες οι «σοβαρές» επιχειρήσεις...

Μια απλή ανάγνωση του σχεδίου νόμου είναι αρκετή για να καταλάβουμε ότι με την έναρξη λειτουργίας της Αρχής μετατρεπόμαστε από υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών σε υπάλληλοι ενός φορέα δήθεν ανεξάρτητου από την πολιτική εξουσία και πλήρως εξαρτημένου από τα οικονομικά - επιχειρηματικά συμφέροντα που τον δημιούργησαν.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στον αγώνα για ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ  ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:
καλούν: ΟΤΥΕ, ΠΟΕ-ΔΟΥ, ΟΣΥΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10πμ  Καρ.Σερβίας 10 ΕΞΩ ΑΠΟ ΥΠ.ΟΙΚ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 5:30μμ προσυγκέντρωση εξω απο ΥΠΟΙΚ
ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου