Τρίτη 24 Μαΐου 2016



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ   ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ
(Α.Π.ΤΕ.)

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ:

Ø ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ
& ΤΗΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
Ø ΕΝΙΑΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ & ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Ø  ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ø  ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ


  •          Από τη ΓΓΔΕ στην ΑΑΔΕ. Η πιο κρίσιμη στιγμή για το εργασιακό μας μέλλον.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δέσμια των δεσμεύσεων που ανέλαβε έναντι των δανειστών ψήφισε το νόμο 4336/2015 (μαζί με όλο το μνημονιακό μπλοκ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) για τη συνέχιση της αντεργατικής και κοινωνικά καταστροφικής πολιτικής των μνημονίων. Ανέλαβε την υποχρέωση να θεσπίσει νόμο για τη μετεξέλιξη της ΓΓΔΕ σε «ένα αυτόνομο Οργανισμό Εσόδων».

Με την μετεξέλιξη της «ημιανεξάρτητης» ΓΓΔΕ και την ίδρυση της ΑΑΔΕ εκχωρείτε πλήρως η διοίκηση της Τελωνειακής Υπηρεσίας, των ΔΟΥ, του ΓΧΚ, της ΓΓΠΣ όπως και οι αρμοδιότητες ελέγχου του ΣΔΟΕ (το οποίο διέλυσαν μεταφέροντας προσωπικό και κάποιες υποθέσεις στη ΓΓΔΕ) στο Συμβούλιο Διοίκησης και το Διοικητή της Αρχής όπου: «κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους δεσμεύονται μόνο από το νόμο και τη συνείδηση τους (!) και δεν υπόκεινται σε ιεραρχικό έλεγχο ούτε σε διοικητική εποπτεία από κυβερνητικά όργανα ή άλλες διοικητικές αρχές»!!!

Αυτό δεν έχει ιστορικό προηγούμενο και συνιστά την επιτομή της νεοφιλελεύθερης επέλασης. Είναι ένα πολιτικό-οικονομικό πείραμα ιδιωτικοποίησης των δημοσίων υπηρεσιών εσόδων με τη δημιουργία ενός φορέα, δήθεν ανεξάρτητου από την πολιτική εξουσία και πλήρως εξαρτημένου από τα οικονομικά  συμφέροντα που τον δημιούργησαν! 


  • Εργασιακές σχέσεις «λάστιχο» στη νέα Αρχή: 

Βασική επιδίωξη τους είναι η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στην ΑΑΔΕ. Η λειτουργία της με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ώστε να αποτελέσει πρότυπο για την ανατροπή τους σε όλο το δημόσιο. Επιδιώκουν να μας μετατρέψουν από τελωνειακούς υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών σε υπαλλήλους «γενικής χρήσης» και «παντός καιρού»!



Αναθέτουν στο «Διοικητή» αρμοδιότητες απόλυτου μονάρχη για όλα τα θέματα του προσωπικού. Από την πρώτη αξιολόγηση, όσοι χαρακτηρίζονται ΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ, θα τίθενται  εκτός  Αρχής.. και θα αναμένουν  στην  κυριολεξία  να  πάρουν «προορισμό», σίγουρα   όχι Τελωνειακό!! «Καθορίζει και ανακαθορίζει» τα πάντα! Υπηρεσιακές δομές, οργανικές θέσεις ανά κλάδο, προσωπικό. Εφαρμόζει ειδικά συστήματα υπηρεσιακής εξέλιξης: «κατά παρέκκλιση των κριτηρίων και της διαδικασίας που προβλέπονται από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα(!)» καθώς και «ειδικού μισθολογικού καθεστώτος με βάση τα περιγράμματα θέσεων εργασίας(...) της βαρύτητας της θέσης και της επίτευξης στόχων». Στόχοι, αξιολόγηση, εσωτερική και εξωτερική(!) κινητικότητα,  θα είναι η νέα εργασιακή πραγματικότητα της Αρχής. Υπέρτατος νόμος της Αρχής που θα ρυθμίζει τα πάντα θα είναι  ο «Εσωτερικός Κανονισμός» της, τον οποίο θα «εκδίδει και θα τροποποιεί».....ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ!!

  

  •              Τι κάναμε για ν’ αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη; 

Η απόλυτη επιτυχία της 3ημερης Απεργίας (20-23/05)-με την καθολική συμμετοχή σε πολλά       τελωνεία και υπηρεσίες- και η μαζική παρουσία μας στη συγκέντρωση έξω από το ΥΠ.ΟΙΚ. μπορεί να μην απέτρεψε την ψήφιση του σχεδίου για την ΑΑΔΕ, όμως διατρανώνει την καθολική απόρριψη του από τους συναδέλφους και την διάθεση όλων να αντισταθούμε στη συντριβή των εργασιακών δικαιωμάτων μας..τίποτα δεν τέλειωσε ακόμη..



Σε αντίθεση με την  πλήρη ανικανότητα(;) και αδιαφορία που επέδειξε η διοίκηση της ΟΤΥΕ (ΠΑΣΚ μέχρι χθες, σήμερα ΔΗΣΣΥΤ) στο μείζον αυτό θέμα, όπου όχι μόνο δεν κατήγγειλαν τέσσερα χρόνια(!) το καθεστώς της «ενός ανδρός αρχή» που μας επιβλήθηκε με τη δημιουργία της ΓΓΔΕ (ν.4093/12), δεν επεδίωξαν καμία μορφή αγωνιστικού συντονισμού με τις άλλες Ομοσπονδίες του υπουργείου, αλλά έφτασαν στο σημείο να δηλώνουν στο συμβούλιο της ΟΤΥΕ (συνεδρίαση 05/11/2015) ότι, θα αποδεχτούν την νέα ανεξάρτητη αρχή, αν διασφαλίζει τις εργασιακές σχέσεις και τη συμμετοχή της ΟΤΥΕ στη διοίκηση(!!!) Η στάση της την καθιστά υπόλογη  για τις σημερινές εξελίξεις.

Η ΑΠΤΕ  ήταν η μόνη παράταξη (δυστυχώς) όπου από την πρώτη στιγμή κατάγγειλε το μνημονιακό μόρφωμα της ΓΓΔΕ και προειδοποιούσε για τη μετεξέλιξη της και την απόσπαση των υπηρεσιών δημοσίων εσόδων απο το ΥΠ.ΟΙΚ. Σε κάθε μας ανακοίνωση, σε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα (από το προηγούμενο Συνέδριο της ΟΤΥΕ), σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση που συμμετείχαμε προσπαθούσαμε να αναδείξουμε το θέμα αυτό και να ασκήσουμε πιέσεις ώστε να μην προχωρήσει αυτή η διαδικασία.  Οι συσχετισμοί στα όργανα της ΟΤΥΕ ήταν εξαιρετικά αρνητικοί (ΠΑΣΚ & ΔΑΚΕ αρνήθηκαν την έκδοση ψηφίσματος στις 5/11/2015).

ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Α.Π.ΤΕ 

  • Όχι  στην «Ανεξάρτητη Αρχή»  Δημοσίων Εσόδων. Τελωνειακή Υπηρεσία εντός  του Υπ. Οικονομικών. Έξω η task force και κάθε λογής «σύμβουλοι» από τα Τελωνεία και τη Δημόσια Διοίκηση.
  • Να μπει τέλος στην απώλεια αρμοδιοτήτων(ΣΔΟΕ), στις καταργήσεις-συγχωνεύσεις Τελωνείων. Αναδιοργάνωση με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία της υπηρεσίας, την  προστασία του δημόσιου συμφέροντος, την εξυπηρέτηση του πολίτη και την  καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.
  • Υπερασπιζόμαστε το εργασιακό μας μέλλον με ενιαία εργασιακά, μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα για παλιούς και νέους συναδέλφους (αναδρομική καταβολή δεδουλευμένων για όσους δεν παίρνουν την προσωπική διαφορά από το διορισμό τους).
  • Απαιτούμε αμοιβές που να εξασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση με καθιέρωση κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες εργασιακές συνθήκες και κινδύνους του κλάδου μας (συνοριακή φύλαξη, εργασία αργίες-νύχτες, σε λιμάνια, διυλιστήρια κ.ο.κ.).
  • Να σταματήσει το καθεστώς της απλήρωτης εργασίας για υπερωρίες - εξαιρέσιμα – αργίες καθώς και να αναγνωριστεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και για τους τελωνειακούς σε λιμάνια, διυλιστήρια κ.ο.κ.
  • Άμεση πρόσληψη προσωπικού με γραπτό διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ. Ολοκλήρωση της διαδικασίας διορισμού των 149 υποψηφίων της 2Κ/2014 προκήρυξης ΑΣΕΠ καθώς και των 9 ΙΔΑΧ που έχουν δικαιωθεί δικαστικά, για την αντιμετώπιση των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού.
  • Σύγχρονο αξιοκρατικό πλαίσιο για την υπηρεσιακή εξέλιξη με αντικειμενικά κριτήρια σε όλη την ιεραρχία. Να ισχύσει ο ν. 4325/15 και όχι η απόφαση Σαββαϊδου (ΔΔΑΔ Γ 1148109/07-11-2014).
  • Παλεύουμε  ενάντια στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και στη διάλυση των κοινωνικών αγαθών: παιδεία, υγεία, πρόνοια. Ενάντια στη φορολεηλασία και τα χαράτσια.
  • Ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νόμο της κυβέρνησης και την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

Αγωνιζόμαστε για ένα σύγχρονο, ριζοσπαστικό συνδικαλιστικό κίνημα της ρήξης και όχι της υποταγής!
Με όπλο την αλληλεγγύη και τη συμμετοχή, μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
ΓΙΑ Δ.Σ. 1ΗΣ Ε.Τ.Υ. ΚΑΙ Ο.Τ.Υ.Ε.
ψηφίζουμε Α.Π.ΤΕ.
                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου