Τετάρτη 18 Μαΐου 2016



Πρόταση της ΑΠΤΕ προς την ΕΕ της ΟΤΥΕ για ψηφισμα και αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στη μετεξέλιξη της ΓΓΔΕ.
Μετά από τέσσερα χρόνια λειτουργίας της ΓΓΔΕ (ν.4093/2012) ως ημιανεξάρτητης δομής εντός του Υπουργείου Οικονομικών σήμερα οι δανειστές απαιτούν (και η κυβέρνηση εκχωρεί), τη διοίκηση των οικονομικών υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών(Τελωνεία-ΔΟΥ-ΓΧΚ-ΓΓΠΣ)με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία των εσόδων του κράτους, την ανεξαρτησία της χώρας, την κατεύθυνση των ελέγχων και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.
Η πολιτική αυτή συνιστά την επιτομή της νεοφιλελεύθερης επέλασης. Αποτελεί ένα πολιτικό-οικονομικό πείραμα όπου τη διοίκηση των δημοσίων εσόδων αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι δανειστές και τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Βασική επιδίωξη αυτής της «ανεξαρτητοποίησης» είναι η ανατροπή όλων των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στην ΑΑΔΕ. Η λειτουργία της με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ώστε να αποτελέσει πρότυπο για την ανατροπή τους σ΄όλο το δημόσιο.
Μια απλή ανάγνωση του σχεδίου νόμου είναι αρκετή για να καταλάβουμε ότι με την έναρξη λειτουργίας της Αρχής μετατρεπόμαστε από υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών σε υπάλληλοι ενός φορέα δήθεν ανεξάρτητου από την πολιτική εξουσία και πλήρως εξαρτημένου από τα οικονομικά - επιχειρηματικά συμφέροντα που τον δημιούργησαν.
Απαιτούμε:
1)            Να αποσυρθεί τώρα το σχέδιο νόμου έκτρωμα.
2)           Όχι στην ιδιωτικοποίηση της Τελωνειακής Υπηρεσίας και των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών.
3)            Καλούμε την κυβέρνηση να ενισχύσει το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών της ΓΓΔΕ, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες (και τις αρμοδιότητες) που της ανέθεσε η λαϊκή εντολή, παρέχοντας το απαραίτητο προσωπικό και τα μέσα για την αποτελεσματική λειτουργία τους.
4)            Δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση της Τελωνειακής Υπηρεσίας και τη συντριβή των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Προτείνουμε:
1)      24ωρη Απεργία την Πέμπτη 19/05 και απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο και κοινή συνεδρίαση Εκτελεστικών Επιτροπών των τριών Ομοσπονδιών της ΓΓΔΕ (ΟΤΥΕ, ΠΟΕ-ΔΟΥ, ΟΣΥΟ)για συνέχιση και την Παρασκευή 20/05.
2)      Συμμετοχή της ΟΤΥΕ και συγκέντρωση (να διαβαστεί κείμενο κατά της μετεξέλιξης της ΓΓΔΕ) στο απογευματινό Συλλαλητήριο την Κυριακή 22/05 για να αποτέψουμε την ψήφιση της νέας φοροκαταιγίδας και του σχεδίου νόμου για τη ΓΓΔΕ.
3)      Έκτακτη συνέλευση την Τρίτη 23/05 με θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων (έκτακτες συνελεύσεις σε όλες τις ΕΤΥ)
4)      Κοινή συνέντευξη τύπου των τριών Ομοσπονδιών (ΟΤΥΕ, ΠΟΕ-ΔΟΥ, ΟΣΥΟ) της ΓΓΔΕ στα ΜΜΕ για την ενημέρωση της κοινής γνώμης για το θέμα.
5)      Συντονισμός για κοινές απεργιακές ή άλλου τυπου κινητοποιήσεις των τριών Ομοσπονδιών.
Αθήνα, 18/05/2016

Συνάδελφοι,
η παραπάνω πρόταση κατατέθηκε στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΟΤΥΕ σήμερα ως σχέδιο πρώτης αγωνιστικής απάντησης μας στην πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφίσει μέσα στο Σαββατοκύριακο το έκτρωμα για τη  μετεξέλιξη της ΓΓΔΕ και με βάση την αδικαιολόγητη καθυστέρηση του προεδρείου της ΟΤΥΕ (παρά τις δικές μας εκκλήσεις όπως και άλλων συναδέλφων) να συγκαλέσει τα όργανα για τη λήψη αποφάσης από την περασμένη Παρασκευή (όπου έγινε γνωστό το σχέδιο νόμου) και να υπάρξει αγωνιστικός συντονισμός με την ΠΟΕ-ΔΟΥ.
Παρά τις ενστάσεις μας σχετικά με τη μη συμμετοχή μας στην αυριανή συγκέντρωση των εφοριακών και  την επίσης άρνηση της διοίκησης της ΟΤΥΕ για απεργιακή συγκέντρωση την Παρασκευή!!! Υπερψηφίσαμε την πρόταση της πλειοψηφίας που έχει ως εξής:
1)      24ωρη απεργία την Παρασκευή 20/05 και αν κατατεθεί για ψήφιση το σχέδιο νόμου τότε προχωράμε και σε 48ωρη Σάββατο-Κυριακή.
2)       Κάλεσμα για το απογευματινό συλλαλητήριο της Κυριακής 22/05.
3)      Κοινές περιοδίες στους χώρους δουλειάς αύριο Πέμπτη για την επιτυχία της απεργίας.
4)      Πρόσκληση για συγκέντρωση με τις αλλές Ομοσπονδίες για κοινή συγκέντρωση στο Υπουργείο την Παρασκευή. Σε περίπτωση άρνησης τους δεν θα πραγματοποιηθεί.
5)      Επιπλέον  αίτημα εκτός της απόσυρσης του σχεδίου για τη μετεξέλιξη της ΓΓΔΕ η απόσυρση δίατάξεων σχεδίου νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με τον ορισμό Διοικητή με αρμοδιότητα το συντονισμό συναρμόδιων υπηρεσιών (Τελωνειακών- αστυνομικών) στα χερσαία σύνορα.
Συνάδελφοι,
η εξαιρετική κρισιμότητα της στιγμής απαιτεί ομοφωνία  στις όποιες αγωνιστικές αποφάσεις της διοίκησης
(η οποία σύντομα θα κριθεί και εκλογικά για τα πεπραγμένα της) κι αυτό υπαγόρευσε τη στάση μας.

Σας καλούμε να συμμετέχετε καθολικά στην 24ωρη απεργία της Παρασκευής και σε όλες τις κινητοποιήσεις για να αποτρέψουμε τη συντριβή των εργασιακών δικαιωμάτων μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου